Ga direct naar de inhoud.

Verslag workshop ‘Energietransitie in ruimtelijke ontwikkeling’

Hoe ziet het Westland er in 2030 uit? Dat was donderdag 8 november jongstleden de centrale vraag in het Hooghe Landhuys. Waalpartners was die dag wederom gastheer van de jaarlijkse workshop Ruimtelijke Ontwikkeling Westland van VNO-NCW West en gemeente Westland. Tijdens deze terugkerende bijeenkomsten ontmoeten gemeente en het bedrijfsleven in de bouw- en vastgoedontwikkeling elkaar en wordt met elkaar gesproken over een actueel thema.

Het centrale thema van de workshop was dit keer ‘Energietransitie in ruimtelijke ontwikkeling’. Tijdens de workshop werd een nieuwe woonwijk in aanleg als voorbeeld gebruikt om te laten zien hoe de energietransitie een steeds belangrijkere rol speelt bij ruimtelijke ontwikkeling. Tijdens de bijeenkomst werd aan de hand van het ruimtelijke beleid van gemeente Westland en de locatieontwikkeling Het Nieuwe Westland door HVC ingezoomd op de warmtenetten voor een wijk in aanleg.

Namens Waalpartners heeft collega Justin van Genderen  een presentatie gegeven over de consequenties van warmtenetten voor de inrichting van het openbaar gebied. Bouwbedrijf Weboma uit Wateringen vertelde wat deze ontwikkeling concreet betekent voor de bouw.

Bekijk hier een korte video-impressie van deze drukbezochte bijeenkomst. 

Foto's: VNO-NCW West, Video: WOS Media

« terug