Ga direct naar de inhoud.

SROI bij Waalpartners: kijk anders en probeer!

Waalpartners staat voor maatschappelijke betrokkenheid. Dit levert ons dagelijks motivatie en inspiratie op. Die betrokkenheid kent verschillende invalshoeken. Denk bijvoorbeeld aan sponsoring in de sociale omgeving van onze medewerkers. Maar ook aan initiatieven en (keten)samenwerkingen om onze sector te ontwikkelen. Waalpartners biedt onder andere ruimte voor traineeships, stages en afstudeerdermogelijkheden. Daarnaast geven we gastcolleges bij onder andere de Haagse Hogeschool, ROC Mondriaan en het Technasium ISW Hoogeland in Naaldwijk en doen we jaarlijks mee met de Dag van de Westlandse Techniek voor basisscholen.

Ook middels ons personeelsbeleid werken we aan maatschappelijke betrokkenheid. Bijvoorbeeld door ‘anders’ te kijken naar de arbeidsmarkt. In samenwerking met Patijnenburg en Vitis Welzijn geven wij op deze manier invulling aan Social Return On Investment (SROI). En met succes!

Algemeen directeur Eric Bom vertelt enthousiast: “Al een paar jaar wilden we binnen ons bureau ruimte geven aan iemand voor wie werk eigenlijk belangrijker is dan dat het voor ons normaal is. Noem het social return, participatiewet, achterstand tot de arbeidsmarkt of iets dergelijks. Maar hoe moesten we dat inpassen in onze organisatie? We zijn immers een kennisorganisatie met vooral hoger opgeleiden. En laten we ons hierbij leiden door een emotie of is het ook realistisch? Veel vragen, alleen nog geen antwoorden. Inmiddels hebben we het gewoon gedaan en heeft dit een gezicht en naam gekregen. Namelijk Said. Said komt uit Iran, woont al ruim 20 jaar in Nederland en was tot voor kort werkeloos. Wij zijn bij Said terechtgekomen op het moment dat onze systeembeheerder na een jarenlang dienstverband bij Waalpartners vertrok”.

Een zoektocht bij Werkplein Westland leverde Waalpartners al snel een match op met Said. Hij had al ruime ervaring in de ICT en deed ICT-vrijwilligerswerk via Vitis Welzijn om actief te blijven. Voor ons genoeg aanknopingspunten om met hem te starten! En nu, met enthousiaste begeleiding vanuit Werkplein Westland en een aantal opfriscursussen, zit Said bij Waalpartners helemaal op zijn plek als systeembeheerder. Hij is daarbij verantwoordelijk voor de eerstelijns ICT-ondersteuning. Vorig jaar waren Said & Waalpartners de ‘Match van de Dag’ tijdens de Westlandse ‘Week van het Werk’. En onlangs stond ons traject als voorbeeld centraal in de presentatie ‘Van activering naar werk, de Westlandse aanpak’ van Patijnenburg en Vitis Welzijn.

Eric Bom besluit zijn betoog met een aantal duidelijke adviezen: “Ik kan het echt iedereen aanraden. Niet zo cynisch zijn en steeds redenen bedenken om het vooral níet te doen. Benader je zoektocht naar mensen eens anders. Kijk om je heen en probeer het gewoon!”.

« terug