Ga direct naar de inhoud.

Project in voorbereiding en uitvoering: Landgoed Duin en Bosch te Castricum

Waalpartners is nauw betrokken bij de revitalisatie en herontwikkeling van het landgoed Duin en Bosch in de gemeente Castricum. Het complex voor geestelijke gezondheidszorg wordt aangepast en toekomstbestendig gemaakt. Waalpartners verzorgt hierbij zowel de engineering als de uitvoeringsbegeleiding.

Tegen het prachtige Noord-Hollands duinreservaat ligt het landgoed Duin en Bosch in de gemeente Castricum. Het landgoed, met een oppervlakte van zeventig hectare, is in het verleden ingericht als een complex voor geestelijke gezondheidszorg. Het landgoed kenmerkt zich door verscheidene monumentale gebouwen die gesitueerd zijn in een mooie, groene omgeving.

De Parnassia Groep heeft, als eigenaar van het complex, besloten om op het landgoed het vastgoed voor de geestelijke gezondheidszorg te moderniseren met behoud van historische en landschappelijke waardes. Uiteraard gaat dit gepaard met functiewijzigingen. Op basis van het masterplan en de structuurvisie van Vollmer & Partners is vervolgens een nieuw bestemmingsplan vastgesteld. Kort samengevat komt de totale opgave neer op het behouden en aanpassen van 19 monumentale gebouwen, het slopen en nieuw bouwen van diverse zorggebouwen, het realiseren van ruim 200 woningen en het aanpassen van de algehele infrastructuur. De realisatie geschiedt in fases met veel aandacht voor het gebied én haar bewoners.

Waalpartners verzorgt onder coördinatie van STAAT. Bouwmanagement vanaf 2010 de civieltechnische voorbereiding van deze ontwikkelingen. Wij kunnen onze expertise hierbij goed projecteren op deze uitdagende projectopgave. In het verlengde van de voorbereiding verricht Waalpartners ook de begeleiding van de uitvoering. In een integraal projectteamverband worden de werkzaamheden afgestemd en wordt een goede balans gevonden tussen de complexe technische opgave, de beoogde en vereiste ruimtelijke kwaliteit, de budgettering en, niet te vergeten, het afstemmen van de uitvoeringswerkzaamheden in de kwetsbare omgeving. Wij zijn dan ook trots op het feit dat wij mogen meewerken aan de herinrichting van het monumentale landgoed Duin en Bosch.   

Heeft uw organisatie ook plannen om over te gaan tot revitalisering van uw huidige eigendommen? Neem dan contact met ons op! Wij zijn u graag van dienst om samen met u het optimale resultaat te realiseren.     

« terug