Ga direct naar de inhoud.

Project in uitvoering: Het Hefkwartier

Op de Kop van Zuid in Rotterdam wordt door VOF Entrepothaven (Dura Vermeer en AM) Het Hefkwartier ontwikkeld. Op deze unieke locatie van de voormalige Oranjeboom-brouwerij met uitzicht op Rotterdamse iconen als de Willemsbrug en de Erasmusbrug wordt een aantrekkelijke wijk met 135 eengezinswoningen en 120 appartementen gerealiseerd. De naam van de wijk refereert aan uiteraard aan ‘De Hef’, de markante oeververbinding over de Maas naar het Noordereiland en geweldig zichtbaar vanaf het project. 

Waalpartners is als adviseur van VOF Entrepothaven sinds 2014 intensief betrokken bij de realisatie van deze bijzondere ontwikkellocatie. Waalpartners verzorgt met veel plezier de volledige civieltechnische voorbereiding én begeleiding van de civieltechnische uitvoering. Van het inmeten van de locatie en het aanbrengen van voorbelastingen en riolering tot en met het plaatsen van de laatste straatklinker en boom.

De afgelopen jaren is intensief samengewerkt door een breed projectteam bestaande uit gemeente Rotterdam, AM, Dura Vermeer, Inbo architecten, Peter Verkade Landschapsarchitect en Waalpartners. In 2016 zijn de eerste 22 eengezinswoningen opgeleverd. Momenteel wordt het appartementencomplex en de volgende fase met eengezinswoningen voorbereid. Rond de zomer 2017 zullen ook deze woningen in verkoop gaan.

Middels deze link krijgt u een fantastische 360⁰-impressie van de locatie en het uitzicht vanuit het appartementencomplex.

Uniek aan het binnengebied van Het Hefkwartier is dat het één meter hoger wordt aangebracht dan het omliggende maaiveld. Hiermee wordt voldaan aan de klimaatadaptieve maatregelen die door gemeente Rotterdam uitgesproken zijn. Het openbaar gebied wordt ingericht met hoogwaardige materialen. De bestrating bestaat bijvoorbeeld uit waterpasserende klinkers. Dat wil zeggen dat er géén kolken in het straatbeeld zichtbaar zijn en dat het regenwater direct geïnfiltreerd wordt in de ondergrond. Een toepassing waar gemeente Rotterdam en de ontwikkelaar trots op zijn!

Behalve het hoogwaardige binnengebied wordt ook de Nassaukade heringericht. Deze toegang voor de naastgelegen fabriek van Unilever is een belangrijke economische toevoerroute voor Rotterdam. Naast deze belangrijke functie moet de Nassaukade bovenal een verblijfsgebied worden voor de nieuwe bewoners van Het Hefkwartier.

Ook op zoek naar een optimaal resultaat voor een grootschalige gebiedsontwikkeling? Neem contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!

« terug