Ga direct naar de inhoud.

Ontwikkeling Sportcampus Zuiderpark

Op de plaats van het oude voetbalstadion van ADO Den Haag in het Zuiderpark komt in 2016 een locatie voor sport, onderwijs en bewegen. Naast een breed scala aan sportfaciliteiten voor MBO en HBO wordt het een centrum voor toegepaste kennis, praktijkonderzoek en sportevenementen. Waalpartners is nauw betrokken bij de realisatie van deze nieuwe sportcampus. In opdracht van Aannemingsbedrijf Jos Scholman Groen B.V. uit Nieuwegein verzorgen wij de volledige detail-engineering voor de buitenruimte van dit unieke project.

In opdracht van de gemeente Den Haag wordt in het Zuiderpark, op de voormalige locatie van het ADO-stadion, de nieuwe sportcampus gebouwd. Sportcampus Zuiderpark wordt een multifunctioneel (top)sportcomplex en moet eind 2016 in gebruik worden genomen. Gelijktijdig met de bouw van het sportcomplex wordt de openbare ruimte tussen de Melis Stokelaan en het Veluweplein opnieuw ingericht. Naast een uitbreiding van de aanwezige parkeergelegenheid wordt een nieuwe infrastructuur aangelegd dat past bij de allure van de Sportcampus Zuiderpark. Daarnaast wordt ook de bestaande groenstructuur aangepast. Hiermee wordt tevens de ringweg in het Zuiderpark vervolmaakt.

Als civieltechnisch adviseur van Jos Scholman Groen B.V. is Waalpartners nauw betrokken bij dit unieke project. Uniek omdat de bouw van de sportcampus natuurlijk volop in de belangstelling staat,  maar zeker ook omdat de herinrichting van de openbare ruimte wordt uitgevoerd terwijl alle voorzieningen in het Zuiderpark toegankelijk blijven. Dat vraagt flexibiliteit, maatwerk en inlevingsvermogen van alle betrokken partijen. Eigenschappen die stuk voor stuk goed bij ons passen.

Waalpartners is al vanaf de tenderfase betrokken bij dit project. In de tenderfase hebben wij voor Jos Scholman Groen B.V. het EMVI-plan opgesteld en hebben wij geadviseerd over het uitvoeringsplan. Met de inzet van onze expertise en ervaring hebben wij in belangrijke mate bijgedragen aan de winnende aanbieding. In de realisatiefase van het project is Waalpartners verantwoordelijk voor de detail-engineering van het plan en het uitvoeringsontwerp van de openbare ruimte. Daarnaast verzorgen wij ook het coördinatieoverleg met de bij dit plan betrokken uitvoerende partijen. Ook tijdens de daadwerkelijke uitvoering van het project blijft Waalpartners zodoende nauw betrokken.

Heeft u ook behoefte aan deskundige ondersteuning tijdens de tenderfase of bent u op zoek naar een ervaren en betrouwbare partner voor de civieltechnische engineering en detailuitwerking van UAV-gc opdrachten? Neem dan gerust contact met ons op.  

« terug