Ga direct naar de inhoud.

40-jarig ingenieursbureau Van der Waal & Partners verder als 'Waalpartners'

Eric Bom neemt stokje over van algemeen directeur Bert Tameling

Met een feestelijke bijeenkomst voor relaties in de Olsthoorn Ranch te Naaldwijk heeft civieltechnisch ingenieursbureau Van der Waal & Partners dinsdag 23 september 2014 het 40-jarig bestaan gevierd. Bij die gelegenheid presenteerde het bureau zich met de nieuwe naam: Waalpartners. Eric Bom is de nieuwe algemeen directeur. Hij volgt Bert Tameling op, die bij het jubileum is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tameling blijft de komende jaren nog wel aan het bureau verbonden. 

Waalpartners behoort tot de middelgrote civieltechnische ingenieursbureaus in Nederland. Het bureau onderscheidt zich door een veelheid aan specialisaties in eigen huis te hebben. Daardoor kan Waalpartners opdrachtgevers als gemeenten, provincies, aannemers en ontwikkelaars van dienst zijn voor projecten in de infrastructuur, gebiedsontwikkeling, beheer & onderhoud en project- & procesmanagement. Die dienstverlening strekt zich uit van planvorming tot realisatie.

'Stabiel klantenbestand'

Bert Tameling keek in zijn afscheidsspeech als directeur tevreden terug op de afgelopen jaren. 'We zijn gegroeid tot een evenwichtige organisatie van ruim vijftig betrokken collega’s.

De omzet is meegegroeid en we hebben een stabiel klantenbestand. Ik ben daarom blij dat ik met Eric Bom een nieuwe algemeen directeur kan aankondigen. Eric maakt al jaren deel uit van de directie van het bedrijf en weet waarover hij praat.' Tot zijn verrassing kreeg hij uit handen van burgemeester Sjaak van der Tak de koninklijke onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Die kreeg hij vanwege zijn jarenlange inzet voor het regionale ondernemersklimaat, onder meer als bestuurslid voor VNO-NCW. Bert Tameling heeft aangegeven de komende jaren werkzaam te zullen blijven bij Waalpartners.

'Volop kansen voor groei'

Eric Bom ziet volop mogelijkheden om de groei van het bureau te continueren. 'Ook onze wereld verandert volop. De overheid gaat terug naar haar kerntaken en dat creëert mogelijkheden voor ons. We zijn van huis uit een bureau dat betrokken, flexibel en praktisch te werk gaat. We doen wat we zeggen. Met de focus op integrale projecten en ons vermogen om als partner echt samen te werken, blijven we ook de komende jaren onderscheidend. Een trotse directie met een geweldig team aan medewerkers staat klaar om projecten te realiseren.'

Spectaculaire lasershow

De bijeenkomst in de Olsthoorn Ranch in Naaldwijk werd bezocht door ruim vierhonderd  relaties. Die kregen na een spectaculaire lasershow als eerste de nieuwe naam 'Waalpartners' en de bijbehorende huisstijl te zien. De nieuwe slogan van het bedrijf wordt 'Building the future'. 

« terug