Ga direct naar de inhoud.

Projecten van Waalpartners

Passantenhaven stations Sassenheim

Met medefinanciering vanuit Holland Rijnland en de Provincie Zuid-Holland, legt de gemeente Teylingen een passantenhaven aan bij het Station Sassenheim. De passantenhaven completeert het recreatief transferium bij het station Sassenheim. Vanuit de passantenhaven, gelegen aan de Zandsloot, is sprake van een directe vaarverbinding naar de Kagerplassen.

Lees meer: Passantenhaven stations Sassenheim

Nieuw Reijerwaard

Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van 96 hectare agro-logistiek bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard op voormalig land- en glastuinbouwgrond. De locatie bevindt zich in de gemeente Ridderkerk, in de oksel van de rijkswegen A15/A16. Er wordt op het bedrijventerrein ingezet op duurzame en innovatie ontwikkeling met goede ontsluiting op verschillende infrastructurele aansluitingen. Het terrein sluit aan op het bestaande bedrijventerrein van Barendrecht waar o.a. de groenteveiling The Greenery gevestigd is.

Lees meer: Nieuw Reijerwaard

Oostelijke Randweg De Lier

Voor de gemeente Westland verzorgt Waalpartners sinds 2016 de totale voorbereiding van de aanleg van de nieuwe Oostelijke Randweg te De Lier. Van het inventariseren en het uitvoeren van onderzoeken tot aan het civieltechnisch uitwerken van het DO, en het opstellen van het RAW-bestek voor de voorbelastingsfase en het Hybride-contract (UAV-GC) voor de realisatie van de kunstwerken, wegen en overige inrichting.

Lees meer: Oostelijke Randweg De Lier

N207 buscorridor

Provincie Zuid-Holland heeft als doel gesteld de doorstroming op de corridor N207 Alphen aan den Rijn - Schiphol te verbeteren. Het noodzakelijke groot onderhoud wordt hierin meegenomen. Ook zijn twee grote verkeersbruggen (over de Drecht en de Leidschevaart) en een aantal kleinere kunstwerken zoals duikers, en (vee)tunnels vervangen. Gezien de slecht draagkrachtige ondergrond zijn diverse geotechnische constructies toegepast. Het betreft niet alleen voorbelastingen, maar ook een paalmatras, evenwichtsconstructies, damwanden en ophogingen met gewapende grond.

Lees meer: N207 buscorridor

Turborotonde Wateringveldse Polder - N222

Het opstellen van het verkeerstechnisch ontwerp, gevolgd door de volledige engineering van een zwaar verkeersbrug en een rotonde gefundeerd op EPS met geïntegreerd een lichtgewicht fietstunnel.

Lees meer: Turborotonde Wateringveldse Polder - N222

Damwand Lange Wateringkade

Volledige civieltechnische planvoorbereiding en engineering van de reconstructie van de Lange Wateringkade in Kwintsheul.

Lees meer: Damwand Lange Wateringkade

N207 buscorridor

Provincie Zuid-Holland heeft als doel gesteld de doorstroming op de corridor N207 Alphen aan den Rijn - Schiphol te verbeteren.

Lees meer: N207 buscorridor